Frostiga julmuffins

Serverar: 12 portioner

Muffins med tranbär, glögg och pepparkakskryddor.

Ingredienser

  • Muffins
  • 1 dl tranbär, torkade
  • ½ dl glögg
  • 125 g smör
  • 1½ dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2½ msk pepparkakskryddor
  • Frosting
  • 250 g Mascarponeost
  • 1 dl vispgrädde
  • Ev. lite florsocker
  • ½ dl tranbär, torkade
  • Instruktioner

    1. Lägg tranbär och glögg i en skål. Låt dom dra över natten.
    2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Låt svalna. Vispa ägg och socker lätt i en bunke.
    3. Blanda mjöl, bakpulver och pepparkakskryddor, blanda ner det i äggsmeten. Rör till sist ner tranbär, glögg och smör-och mjölkblandningen.
    4. Ställ gärna muffinsformarna i en muffinsplåt, för stabilitetens skull. Fyll formarna till 3/4 med smet.
    5. Grädda mitt i ugnen i 200º, ca 12-15 min. Låt svalna på galler.
    6. Vispa samman Mascarponeost och vispgrädde till frostingen. Tillsätt ev lite florsocker för en lite sötare smak.
    7. Spritsa en klick på varje muffins innan servering. Toppa med hackade tranbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben