Frostiga julmuffins
Serverar:
12 portioner
Muffins med tranbär, glögg och pepparkakskryddor.
Ingredienser
Muffins
1 dl tranbär, torkade
½ dl glögg
125 g smör
1½ dl mjölk
2 ägg
2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2½ msk pepparkakskryddor
Frosting
250 g Mascarponeost
1 dl vispgrädde
Ev. lite florsocker
½ dl tranbär, torkade
Instruktioner
Lägg tranbär och glögg i en skål. Låt dom dra över natten.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Låt svalna. Vispa ägg och socker lätt i en bunke.
Blanda mjöl, bakpulver och pepparkakskryddor, blanda ner det i äggsmeten. Rör till sist ner tranbär, glögg och smör-och mjölkblandningen.
Ställ gärna muffinsformarna i en muffinsplåt, för stabilitetens skull. Fyll formarna till 3/4 med smet.
Grädda mitt i ugnen i 200º, ca 12-15 min. Låt svalna på galler.
Vispa samman Mascarponeost och vispgrädde till frostingen. Tillsätt ev lite florsocker för en lite sötare smak.
Spritsa en klick på varje muffins innan servering. Toppa med hackade tranbär.
Liknande recept
Frostig hallonmousse
4
Julmuffins
12
1
Mildas julmuffins
4
12-15
3
Pepparkaksmuffins med lingon
4
15
2
Yoghurtglass vanilj
4.3
4
2
Jordgubbssemifreddo
5 h
2
Frostig björnbärsmaräng
30 min
4-5
Julmuffins med marsipan
12
Julmuffins
5
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!