Julmuffins

Jättegott med kesella och glögg i!

Ingredienser

  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 1/2 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk ingefära
  • 2 tsk kanel
  • 1 dl rumstempererat smör
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl Kesella
  • 1 dl glögg
  • Instruktioner

    1. Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke och ställ den åt sidan. Vispa smör och socker pösigt med en elvisp, tillsätt äggen, Kesella och glöggen.
    2. Rör ner äggblandningen i de torra ingredienserna och rör ihop allt tills det är riktigt blandat.
    3. Fördela smeten i muffinsformar av papper tills formarna är lite mer än halvfulla.
    4. Grädda i 15-20 min i 190°C för stora och en något kortare stund för mindre muffins.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    saragu 11 december 2009

    goda o saftiga, känns bra o lite nyttiga ;) strök på lite "frosting" gjord på glögg o florsocker, mums

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben