Frozen blueberry cheesecake

Serverar: 12 portioner

En riktig blå kalastårta som kan förberedas i god tid och frysas in.

Ingredienser

  • 200 g digestivekex
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 200 g blåbär, färska eller frysta och tinade
  • 300 g philadelphiaost
  • 4 äggulor
  • 1½ dl socker
  • 4 dl vispgrädde
  • Dekoration
  • Blåbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Klä botten av en form med löstagbarkant, ca 22 cm i diameter med bakplåtspapper.
    3. Krossa digestivekexen i en matberedare eller med en mortel. Arbeta in ägget och tryck ut smulorna i botten av formen.
    4. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna oh klä sean insidan av formens kant med en remsa av bakplåtspapper.
    5. Mixa blåbären fint med stavmixer eller i en matberedare. Vispa ner dem i philadelphiaosten, lite i taget.
    6. Vispa gulorna vitt och pösigt med elvisp tillsammans med socker. Vänd ner vispet i philadelphiablandningen. Vispa grädden fluffig, men inte för hård och vänd ner den i smeten.
    7. Häll smeten i formen och frys in i minst 4 timmar.
    8. Lossa glasstårtan från formen och låt tina i minst 30 minuter. Dekorera med blåbär.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben