Lättbakad paj med frisk smak av lime och tequila.
Går att frysförvara.
Ingredienser
200 g digestivekex
100 g smör
Fyllning
3 limefrukter
3 msk tequila
3 msk cointreau
400 g sötad kondenserad mjölk
3 dl vispgrädde
Garnering
Ca 3 skivad limefrukter
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Kör kexen till smulor i en matberedare eller mixer. Smält smöret i en kastrull, blanda ner det i smulorna och kör till en blandning.
Tryck ut smulblandningen på botten och mot kanterna i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm.
Grädda pajebotten 10 minuter i nedre delen av ugnen.
Låt kallna.
Tvätta och riv skalet av 1 lime, pressa saften ur den och de 2 andra limefrukterna. Det bör bli ca 1 dl saft.
Blanda saft och skal med tequila, cointreau och kondenserad mjölk i en skål. Vispa grädden och rör ner den i limeblandningen.
Häll alltsammans i pajformen och ställ den i frysen minst 4 timmar.
Ställ tårtan i kylen ca 30 minuter före servering.
Garnera med limeskivor.