Frozen Margarita pie

Serverar: 8-10 portioner

Lättbakad paj med frisk smak av lime och tequila. Går att frysförvara.

Ingredienser

  • 200 g digestivekex
  • 100 g smör
  • Fyllning
  • 3 limefrukter
  • 3 msk tequila
  • 3 msk cointreau
  • 400 g sötad kondenserad mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • Garnering
  • Ca 3 skivad limefrukter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Kör kexen till smulor i en matberedare eller mixer. Smält smöret i en kastrull, blanda ner det i smulorna och kör till en blandning. Tryck ut smulblandningen på botten och mot kanterna i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm. Grädda pajebotten 10 minuter i nedre delen av ugnen. Låt kallna.
    2. Tvätta och riv skalet av 1 lime, pressa saften ur den och de 2 andra limefrukterna. Det bör bli ca 1 dl saft. Blanda saft och skal med tequila, cointreau och kondenserad mjölk i en skål. Vispa grädden och rör ner den i limeblandningen.
    3. Häll alltsammans i pajformen och ställ den i frysen minst 4 timmar. Ställ tårtan i kylen ca 30 minuter före servering. Garnera med limeskivor.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    5
    2 h 30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben