Frukostbröd

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme 45 minuter

Det här är ett gott, saftigt bröd, som man egentligen kan blanda i lite vad som helst i, t.ex morötter; lingon eller müsli. I det här receptet är det dock blandade fröer, och det är min favorit.

Ingredienser

  • 2,5 dl Blandade frön ( typ solros, linfrö eller müsli )
  • 5 dl Vetemjöl
  • 3 dl Rågsikt
  • 2 dl Grahamsmjöl
  • 1,5 dl Krossat råg
  • 4 tsk Bikarbonat
  • 1,5 tsk Salt
  • 0,5 dl Olja
  • 2 dl Baksirap
  • 1 l Filmjölk
  • Instruktioner

    Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt sedan olja, sirap och fil. Smörj 2 st 1½ litersformar. Grädda längst ner i ugnen 1½ timme i 175 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Scones
    Scones är ofta ett av de bakverk våra barn får prova på att baka allra...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben