Frukostbröd

Serverar: 10 portioner

Lättbakat och saftigt frukostbröd som slår allt köpebröd!

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 25 gram jäst
  • 2 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 st morot, riven
  • 0,5 dl linfrön
  • 0,5 dl raps-eller olivolja
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 8 dl vetemjöl special
  • Instruktioner

    Värm vatten & yoghurt till fingervarmt. Rör ut jäst med vätskan. Häll i ingr., till sist mjölet. Degen ska vara lös. Låt jäsa i 1,5 timme. Värm ugn till 225. Degen ska ej knådas, dela bara upp den i 10 bitar. Grädda direkt i 15 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Scones
    Scones är ofta ett av de bakverk våra barn får prova på att baka allra...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben