Frukostbröd

Serverar: 5 portioner

Bra och gott bröd till frukost! Barnens favorit!

Ingredienser

  • 50 g Jäst
  • 5 dl Mjölk
  • 1/2 dl Honung
  • 1/2 dl Sirap
  • 1/2 tsk Salt
  • 13 dl Rågsikt
  • Pensling
  • 2 msk Margarin
  • 1/2 dl Vatten
  • Instruktioner

    Blanda jäst och degvätskan med honung o sirap! Tillsätt salt o mjöl! Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta ihop till en deg! Låt jäsa i ca 30 min. Knåda degen o dela den i 2 delar! Baka ut dom till limpor o lägg på bakplåtspappersklädd plåt Jäs i 20min. Mönstra brödet i tårtbitar o nagga med gaffel! Grädda i mitten av ugnen i ca 35-40min.Smält lite margarin i vatten o pensla brödet medans det är varmt!

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    begeanka 18 september 2008

    MUMS!!! Luftigt, gott. Populärt och gott hos hela familjen!!!! Rekommenderas varmt!

    exige 27 oktober 2009

    Hur varm ska ugnen vara?

    gottgris 12 september 2010

    Goda, tog vetemjöl i stället för rågsikt. Ugnsvärme: 200 grader

    Relaterade Artiklar

    Scones
    Scones är ofta ett av de bakverk våra barn får prova på att baka allra...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben