Frukostbröd

Serverar: 25 portioner

De här frukostbröden är saftiga, hållbara och mycket uppskattade bland barnen.

Ingredienser

  • 1 paket jäst
  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 250 g keso naturell
  • 1 msk sirap
  • 1/2 brödkrydda, mald
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl solrosfrön
  • 3 dl rågsikt
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 8 dl vetemjöl
  • Pensling
  • 1 st ägg
  • 1/2 dl solrosfrö
  • Instruktioner

    1. Finfördela jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken och värm till 37°. Häll degvätskan över jästen och rör så den löser sig. Tillsätt keso, sirap, brödkrydda, salt och solrosfrön. Blanda i rågsikt och grahamsmjöl och nästan allt vetemjöl, det ska bli en ganska lös deg. Arbeta degen minst 10 min för hand eller 5 min i maskin. Låt degen jäsa i bunken till dubbel storlek, ca 40 min.
    2. Mjöla bakbord och händer och baka ut till 25 runda bullar. Låt dem jäsa på plåt under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225° Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över solrosfrön. Grädda på andra falsen nerifrån ca 10 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    OrrAckas 10 juli 2009

    Tja. Tänkte bara påpeka en liten grej. Det står "1/2 brödkrydda, mald ", men ingen enhet. Tack för fint recept, tja.

    Relaterade Artiklar

    Scones
    Scones är ofta ett av de bakverk våra barn får prova på att baka allra...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben