Frukostbröd

Unna dig nybakt bröd till helgfrukosten. Dessa enkla portionsbröd blir klara på en dryg timme. Servera gärna ljumna med ost och paprika och ett glas kall havredryck.

Ingredienser

  • 50 jäst
  • 6 dl havredryck
  • 2 msk rapsolja
  • 1 dl solroskärnor
  • 2 msk sirap
  • 2 tsk salt
  • 13-14 dl rågsikt
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt havredryck, olja, salt, sirap, havrekli och det mesta av mjölet.
    2. Arbeta samman ingredienserna till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter.
    3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och arbeta ihop den.
    4. Rulla ut degen i två längder. Skär i 3 cm breda bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
    5. Låt jäsa övertäckta ca 30 minuter.
    6. Grädda i ugn vid 225°C, ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Loulou3 21 januari 2011

    Blev sugen på att göra ditt bröd tills jag läste första raden i beskrivningen. Det står "havrekli " men det finns inte med på ingredienserna. Hur mycket behövs?

    Relaterade Artiklar

    Scones
    Scones är ofta ett av de bakverk våra barn får prova på att baka allra...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben