Unna dig nybakt bröd till helgfrukosten. Dessa enkla portionsbröd blir klara på en dryg timme. Servera gärna ljumna med ost och paprika och ett glas kall havredryck.
Ingredienser
50 jäst
6 dl havredryck
2 msk rapsolja
1 dl solroskärnor
2 msk sirap
2 tsk salt
13-14 dl rågsikt
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt havredryck, olja, salt, sirap, havrekli och det mesta av mjölet.
- Arbeta samman ingredienserna till en smidig deg.
Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter.
- Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och arbeta ihop den.
- Rulla ut degen i två längder.
Skär i 3 cm breda bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Låt jäsa övertäckta ca 30 minuter.
- Grädda i ugn vid 225°C, ca 10 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Scones
Scones är ofta ett av de bakverk våra barn får prova på att baka allra...
Blev sugen på att göra ditt bröd tills jag läste första raden i beskrivningen. Det står "havrekli " men det finns inte med på ingredienserna. Hur mycket behövs?