Frukostbröd

Super gott frukostbröd.

Ingredienser

  • 1 pkt jäst, 50 g
  • 50 g smält smör
  • 4 dl mjölk
  • 1 msk matlagningshonung
  • 3 msk sirap
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 dl rågsikt
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • Penslig lite kall mjölk eller vatten
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken till 37 °C.
    2. Blanda mjölken och jästen i en bunke och vispa ihop det. Tillsätt smöret, sirapen, honungen och olivoljan och rör om.
    3. Blanda sedan rågsikten, grahamsmjölet saltet och vetemjölet i en annan bunke, när allt är ordentligt omrört så rör ner det i första bunken. Rör/knåda om väl ett par minuter och låt degen jäsa i ca 40 min under en bakduk/kökshanduk.
    4. Rulla sedan degen till bollar som man trycker lite lätt på, och lägg ut dem på ett bakplåtspapper. Låt jäsa yttligare ca 20 min. Glöm inte pensla dem med lite kall mjölk eller vatten.
    5. In i ugnen på 225 °C i ca 12 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Scones
    Scones är ofta ett av de bakverk våra barn får prova på att baka allra...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben