Frukostbröd med havre och blåbär

Serverar: 16 portioner

Havre, solroskärnor och torkade blåbär är goda smakkombinationer i frukostbröden. Bröden går bra att frysa men bör sprödvärmas vid servering. Glutenfritt.

Ingredienser

  • 3 dl havregryn, Semper ren havre
  • 1 dl solroskärnor
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 msk rapsolja
  • 1½ tsk salt
  • 1 tsk flytande honung
  • 1½ dl naturell yoghurt
  • 3 msk chiafrön
  • 1 dl torkade blåbär
  • Ca 6 dl glutenfri grov mjölmix
  • Garnering
  • havregryn, Semper ren havre
  • Instruktioner

    1. Rosta havregrynen och solroskärnorna i en torr och het panna. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt fiberhusk och olja. Låt svälla ca 10 minuter.
    2. Tillsätt salt, honung, yoghurt, chiafrön, blåbär och sist mjölmixet, lite i taget. Arbeta ihop till en lite kladdig deg. Låt jäsa under duk i ca 30 minuter. Klicka ut degen på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i ca 30 minuter.
    3. Sätt ugnen på 225 grader.
    4. Pensla bullarna med vatten och strö på lite havregryn. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter. Låt svalna på galler under duk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben