Detta frukostbröd är jätteenkelt att baka, glöm bara inte att låta pärlgrynen ligga i blöt över natten för bästa resultat. Det kan vara svårt att hitta pärlgryn, men det går att ersätta med korngryn.
Ingredienser
400 g pärlgryn eller korngryn
5 dl standardmjölk
2,25 dl vatten
5½ dl rågmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
Instruktioner
- Skölj grynen, lägg dem i en stor skål och häll mjölk över. Täck med plastfolie och låt dra i kylskåp över en natt.
- Förvärm på morgonen ugnen till 175 grader. Smöra och mjöla en gjutjärnspanna med ugnsfast handtag och 20 cm i diameter.
- Rör ner vattnet i grynblandningen och mixa till en slät smet med stavmixer.
- Blanda ner resterande ingredienser och häll smeten i pannan. Ställ in i ugnen och grädda i 45-50 minuter. Vänd över brödet på ett ugnsgaller och låt svalna innan du serverar det.
Liknande recept
Kommentarer (0)