Frukostbröd med råg

Detta frukostbröd är jätteenkelt att baka, glöm bara inte att låta pärlgrynen ligga i blöt över natten för bästa resultat. Det kan vara svårt att hitta pärlgryn, men det går att ersätta med korngryn.

Ingredienser

  • 400 g pärlgryn eller korngryn
  • 5 dl standardmjölk
  • 2,25 dl vatten
  • 5½ dl rågmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Skölj grynen, lägg dem i en stor skål och häll mjölk över. Täck med plastfolie och låt dra i kylskåp över en natt.
    2. Förvärm på morgonen ugnen till 175 grader. Smöra och mjöla en gjutjärnspanna med ugnsfast handtag och 20 cm i diameter.
    3. Rör ner vattnet i grynblandningen och mixa till en slät smet med stavmixer.
    4. Blanda ner resterande ingredienser och häll smeten i pannan. Ställ in i ugnen och grädda i 45-50 minuter. Vänd över brödet på ett ugnsgaller och låt svalna innan du serverar det.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben