Frukostbröd med sesam

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Nybakat bröd till helgens långfrukost? Degen går snabbt att blanda och den jäser medan du duschar. Keso gör bröden saftiga. Antal portioner: 10st eller 1 limpa

Ingredienser

  • 2 ½ dl lättmjölk, 37°
  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 msk rapsolja
  • 100 g keso
  • 1 dl vetekli
  • 5 dl grahamsmjöl
  • ca 2 dl vetemjöl
  • sesamfrö
  • Instruktioner

    Rör ut jästen med mjölken. Arbeta in resten, tillsätt sist så mycket vetemjöl att degen lagom släpper bunken. Täck och jäs 30 minuter. Knåda degen noga på bakbordet. Rulla ut en längd och dela den i tio bitar. Doppa ena snittytan i sesamfrö och ställ bullarna på plåten. Jäs 20 minuter. Värm ugnen till 225°. Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter. Låt svalna på galler

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mathiildaw 7 mars 2013

    Mycket goda frallor!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben