Vegesallad med sesam

Serverar: 4 portioner

Vegesallad med sesam

Ingredienser

  • 4 lätt tinade vegetariska grillade filéer
  • 4 port couscous eller fullkornsris
  • 1 fänkål
  • 1 medelstor rödlök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ -1 tsk curry
  • 1 medelstor gul paprika
  • 1 liten zucchini
  • 1 litet blomkålshuvud
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • ½ -1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk rostade sesamfrö
  • 1-2 msk hackad bladpersilja
  • 1-2 msk smör eller olja till stekning
  • Instruktioner

    1. Koka couscous eller ris enligt anvisning på förpackningen. Strimla och halvera filéerna. Skölj och skär fänkålen i tunna skivor. Skala och dela rödlöken i smala klyftor. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Skiva zucchini, halvera skivorna. Skölj och dela blomkålshuvudet i små buketter.
    2. Hetta upp smör eller olja i en stek/wokpanna, fräs fänkål, rödlök och vitlök med curry i 2-3 min. Tillsätt paprika, zucchini och blomkål. Häll över buljongen och låt sjuda under lock 5 – 10 min så att allt blir varmt. Tillsätt filéerna när några minuter återstår.
    3. Smaksätt med salt och nymald svartpeppar och strö rostade sesamfrön över. Garnera med hackad bladpersilja. Servera med nykokt couscous eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben