Laxsnurror med rucola, wasabi och sesam

Jättegod lax med wasabi. Man kan även skära ner laxen i småbitar och blanda allt till en röra att bre på ett knäckebröd eller kex.

Ingredienser

  • 1/2 dl ruccolablad
  • 100 g färskost av philadelpiatyp
  • 1/2 tsk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk wasabi
  • 100 g rökt lax
  • 2 msk vita och svarta sesamfrön
  • ev tunt knäckebröd
  • Instruktioner

    1. Mixa ruccolabladet med färskosten, citronjuicen och wasabin. Lägg ut tunna skivor lite omlott av laxen på ett ark plastfolie. Bred på den mixade röran. Forma en rulle med hjälp av plastfolien. Lägg rullen i frysen i 30 minuter.
    2. Rosta sesamfrönen och rulla laxrullen i dem. Skär i centimertertjocka skivor.
    3. Servera gärna på ett tunt knäckebröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben