Frukostbullar med vetegroddar
Doften av nygräddade frukostbullar en tidig morgon är en angenäm start på dagen. Förbered bullarna fram till jäsningen kvällen innan och grädda dem kvickt på morgonen
Ingredienser
1 pkt jäst (50 g)
7 dl lättfil
2 tsk salt
2 tsk strösocker
1 ½ dl vetegroddar
6 dl grahamsmjöl
Ca 12 dl rågsikt
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke eller matberedare. Värm filmjölken till 37 grader och häll lite av den över jästen. Rör tills jästen har löst sig.
- Tillsätt resten av filmjölken, salt, socker, vetegroddar, grahamsmjöl och det mesta av rågsikten. Arbeta samman allt till en smidig deg.
- Låt degen jäsa ca 30 minuter övertäckt på en rumsvarm och dragfri plats.
- Tag upp och knåda degen på ett mjölat bord.
Dela degen i 2 bitar och forma varje bit till en längd. Dela varje längd i 12 lika stora bitar och lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
- Låt bullarna jäsa under bakduk ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
- Grädda bullarna mitt i ugnen 12-15 minuter tills de är gyllenbruna och låter ihåliga när du knackar på dem. Låt dem svalna på galler.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Detta recept hittade jag inte i någon tidning utan på Stinas bästa bakrecpt