Frukostbullar med vetegroddar

Serverar: 24 portioner

Tid: 1 timme 45 minuter

Doften av nygräddade frukostbullar en tidig morgon är en angenäm start på dagen. Förbered bullarna fram till jäsningen kvällen innan och grädda dem kvickt på morgonen

Ingredienser

  • 1 pkt jäst (50 g)
  • 7 dl lättfil
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk strösocker
  • 1 ½ dl vetegroddar
  • 6 dl grahamsmjöl
  • Ca 12 dl rågsikt
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke eller matberedare. Värm filmjölken till 37 grader och häll lite av den över jästen. Rör tills jästen har löst sig.
    2. Tillsätt resten av filmjölken, salt, socker, vetegroddar, grahamsmjöl och det mesta av rågsikten. Arbeta samman allt till en smidig deg.
    3. Låt degen jäsa ca 30 minuter övertäckt på en rumsvarm och dragfri plats.
    4. Tag upp och knåda degen på ett mjölat bord. Dela degen i 2 bitar och forma varje bit till en längd. Dela varje längd i 12 lika stora bitar och lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
    5. Låt bullarna jäsa under bakduk ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
    6. Grädda bullarna mitt i ugnen 12-15 minuter tills de är gyllenbruna och låter ihåliga när du knackar på dem. Låt dem svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    wilma74 21 maj 2008

    Detta recept hittade jag inte i någon tidning utan på Stinas bästa bakrecpt

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben