Majsmuffins med vetegroddar

Serverar: 12 portioner

Tid: 30 minuter

Lite nyttigare muffins, jättegoda antingen som mellanmål eller efterätt.

Ingredienser

  • 2 dl mjöl
  • 1 dl vetegroddar
  • 1 dl majsmjöl
  • 2 msk socker
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 ägg
  • ½ dl smält smör
  • 2 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienser (de första sex på listan) i en stor bunke. I en annan bunke, blanda ägg, smör och mjölk. Rör ner mjölk-blandningen i de torra ingredienserna och rör noga. Smeten kan vara lite klumpig.
    2. Fyll 12 muffinsformar 2/3 fulla och grädda ca 20 min i ugnen på 200 grader. Servera varma!
    3. Tips: Man kan variera genom att tillsätta blåbär eller ringla flytande honung över muffinsen innan de sätts in i ugnen - eller både och!

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.6
    1 h 15 min
    2
    7
    3.5
    45 min
    8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben