Valnötsbröd med havre och vetegroddar
Nyttigt bröd som är enkelt att baka. Mitt alldeles egenkomponerade recept.
Ingredienser
2 ½dl vatten
3 dl havregryn
1 dl vetegroddar
20 g margarin
½ tsk salt
½ dl ljus sirap
12 g jäst
1-2 dl vetemjöl
1 dl valnötter
Instruktioner
Koka upp vattnet och rör i havregrynen, vetegroddarna och margarinet. Låt svalna. Blanda i allt utom valnötterna. Låt jäsa 40 min i bunken.
Baka ut och platta till degen. Fördela valnötterna i mitten och rulla ihop en en liten avlång limpa. Nu ligger valnötterna på rad i mitten.
Låt jäsa på plåt i 40 minuter eller tills Du ser att limpan jäst upp lite.
Grädda i 180 grader i 40 minuter.
Liknande recept
Havre och vetelimpa
5
2
Franskt valnötsbröd
Majsmuffins med vetegroddar
30 min
12
Havre drömmar
30-35
Valnötsbröd
4.7
1
2
Valnötsbröd
4.7
3
1
Valnötsbröd med surdeg
Valnötsbröd med fördeg
3
1
Valnötsbröd med aprikoser
3.3
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!