Valnötsbröd med havre och vetegroddar

Nyttigt bröd som är enkelt att baka. Mitt alldeles egenkomponerade recept.

Ingredienser

  • 2 ½dl vatten
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl vetegroddar
  • 20 g margarin
  • ½ tsk salt
  • ½ dl ljus sirap
  • 12 g jäst
  • 1-2 dl vetemjöl
  • 1 dl valnötter
  • Instruktioner

    1. Koka upp vattnet och rör i havregrynen, vetegroddarna och margarinet. Låt svalna. Blanda i allt utom valnötterna. Låt jäsa 40 min i bunken.
    2. Baka ut och platta till degen. Fördela valnötterna i mitten och rulla ihop en en liten avlång limpa. Nu ligger valnötterna på rad i mitten.
    3. Låt jäsa på plåt i 40 minuter eller tills Du ser att limpan jäst upp lite.
    4. Grädda i 180 grader i 40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben