Valnötsbröd med aprikoser

Serverar: 1 portioner

Mycket gott bröd!!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk, fingervarm
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk brödsirap
  • 1 tsk salt
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 1 dl linfrö
  • 150 g torkade aprikoser, i bitar
  • 25 g valnötter, krossade
  • 1 liter ljust lantbrödsmjöl
  • Instruktioner

    1. Ugn: 175º
    2. Rör ut jästen med ljummen mjölk i en bunke. Tillsätt olja, sirap, salt, rågmjöl, linfrö, aprikoser, valnötter och nästan allt lantbrödsmjöl. Arbeta ihop det till en deg och låt den jäsa 30 minuter.
    3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda degen ordentligt. Forma den till en stor rund bulle. Lägg den i smord rund bakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter och gärna med ett bakplåtpapper fastklämt i botten.
    4. Klipp löv i kanten på brödet med en sax. Lägg vartannat löv uppåt mot formens kant och vartannat uppåt mot brödets mitt. Låt brödet jäsa 30 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter. Lossa brödet från formen och låt det svalna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben