Frukostgifflar med yoghurt och kruskakli

Serverar: 12 portioner

Ungersk frukostgifflar - Korpás kifli

Ingredienser

  • 8 dl vetemjöl
  • 3 msk kruskakli
  • 1 ½ tsk salt
  • 3 msk olja
  • 1 ½ dl fil eller yoghurt
  • 2 dl vatten
  • 20-25 g jäst
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke, tillsätt fingervarmt vatten, 37 grader. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, kruskakli, yoghurt och vetemjöl. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen kraftigt i några minuter.
    2. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek (ca 50-60 min). Kavla ut degen (ganska tunn) och dela till trekantiga bitar. Låt jäsa i ca 30 min. under bakduk. Grädda i 220° C ugnsvärme i ca 12-15 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben