Limpa med yoghurt och lingonsylt

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Smidigt och nyttigt bröd som håller sig saftigt i flera dagar och även kan frysas in.

Ingredienser

  • 2 dl fiberberikade havregryn
  • 5 dl dinkelmjöl fullkorn
  • 1 dl linfrön
  • 1 ½ -2 dl hackade torkade aprikoser
  • 1-1 ½ dl hackad sötmandel
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 4 dl naturell yoghurt
  • 2 msk flytande honung
  • 1 dl lingonsylt
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör sen ner lingonsylt, yoghurt och honung. Smörj en avlång bakform som rymmer ca 1 ½ liter. Klicka i smeten och grädda i nedre delen av ugnen ca 50-60 minuter. Stjälp upp limpan och låt den svalna invirad i bakduk.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    3
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben