Frukt och nötbröd

Frukt och nötbröd

Ingredienser

  • Dag 1
  • 250 g torkad frukt
  • 3 dl vatten
  • Dag 2
  • 1 pkt jäst
  • 4 dl vätska från blötlagd frukt + vatten
  • ½ dl honung
  • 1 ½ dl fibrex
  • 1 msk salt
  • 1 dl valnötter, hackade
  • ½ dl solrosfrön
  • 1 dl russin, sköljda
  • 0,75 påse müslimix
  • Instruktioner

    1. Tillagning Dag 1: Blötlägg frukt i vatten över natten eller minst i tre timmar.
    2. Dag 2: Smula ner jästen i en bunke. Värm vätskan från frukten + vatten och honung till 37º och lös upp jästen. Tillsätt fibrex, salt, nötter, solrosfrön, russin och frukt. Arbeta degen i 10 min, degen skall vara lös. Låt jäsa till dubbel storlek, rör snabbt ihop degen. Smörj en form, häll upp degen i formen och låt jäsa i 30 minuter.
    3. Grädda i nedre delen av ugnen på 175° i 45 minuter.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben