Frukt- och yoghurt glass

Serverar: 4 portioner

Både supergott och nyttigt

Ingredienser

  • 250 gram bär färska eller frysta upptinade t.ex. hallon, björnbär, jordgubbar, lingon, blåbär,smultron eller byt ut bären mot banan (2 st.)mango eller avocado
  • 3 dl naturell yoghurt eller vaniljyoghurt (helst inte lättprodukt)
  • 1-1,5 dl socker (mindre mängd om vaniljyoghurt används)
  • 1-1,5dl vispgrädde, eller om man vill hålla fetthalten nere, keldagrädde 27%
  • Instruktioner

    Tina ev. de frusna bären. Rigga upp ett kaffefilter i filtertratt eller vanlig hushållstratt över ett kärl, t.ex. litermått. Häll i yoghurten och låt rinna av under minst en halv till en timme, man kan ställa in det hela i kylen för längre avrinningsperiod.,Mixa bären med socker och yoghurt i matberedare. Sätt till grädden på slutet, den får inte tjockna, utan skall endast snabbt blandas i. Häll blandningen i glassmaskin. När glassen åker runt i maskinen som en klump är det klart att servera, det brukar ta mindre än en halvtimme. ,Glassen är godast alldeles nygjord, men annars kan den frysas in för kommande tillfälle. Tag då fram den ett tag innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    majsansson 13 maj 2012

    tack för receptet men allt blev inte glass, för jag åt upp ungefär en tiondel och sedan så gjorde jag en ny sats och åt den som smoothie, den funkar bra som båda!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben