Fruktbröd

Serverar: 2 portioner

Saltå Kvarn skriver: Av det naturen ger. Och inget annat. Vad jag tycker: Brödet med det där "lilla extra"!

Ingredienser

  • 0,5 l vatten
  • 25 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 7,5 dl vetemjöl
  • 2,25 dl grahamsmjöl
  • 1 dl rågmjöl
  • 0,5 dl linfrö
  • 1,5 dl fikon (mjuka eller blötlagda)
  • 1,5 dl russin
  • Instruktioner

    1. Blanda allt utom vetemjöl och låt jäsa 20 min.
    2. Blanda i vetemjölet och låt jäsa 20 min till.
    3. Sätt ugnen på 250 grader.
    4. Dela degen i två bitar och gör runda limpor eller lägg i korgar, låt jäsa ytterliggare 30 min.
    5. Dra ner temperaturen till 200 grader och sätt in bröden som ska bakas i 25 minuter.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben