Grovt nöt och fruktbröd

Serverar: 2 portioner

Tid: 2 timmar

Väldigt saftigt, gott och mättande bröd som inte behöver jäsa!

Ingredienser

  • 4 dl fiberhavregryn
  • 10 dl mjöl (brukar blanda dinkel och grovt rågmjöl)
  • 1 dl linfrön
  • 3 dl frukt och nötter (hasselnötter, russin, aprikoser, valnötter m.m.)
  • 1 dl lingon
  • 2 äpplen
  • 4 tsk bikarbonat
  • 2 nypor havssalt el vanligt salt
  • 8 dl naturell yogurt
  • 6 msk honung
  • Ev blandade frön till topping
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Rör i honung, yogurt och lingon. Riv i äpplerna. Tryck i smeten i brödformar, man kan både smöra och bröa formen eller lägga ett bakplåtspappar i. Lägg eventuellt på frötoppingen.
    2. Grädda limporna i 60-80 min, nedre delen av ugnen i 175 grader.
    3. Känn med sticka för att kolla om limporna är klara.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    hybrex 4 februari 2010

    Shit vad mycket nöttre och frukt, blir en hel del kalorier

    Tissanova 2 april 2010

    Jättegott bröd! Saftigt bröd med tuggmotstånd. Gör det idag för andra gången!

    anifre 20 maj 2011

    Suveränt gott bröd att njuta med bara smör på.

    Ninani5 13 juli 2012

    Sanslöst gott bröd! Rekommenderas. Det är mycket mättande.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben