Grovt bröd med nötter och russin

Serverar: 2 portioner

Jättegott grovt bröd som går snabbt att göra då det inte behöver jäsa.

Ingredienser

  • 5 dl filmjölk
  • 5 dl vatten
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk salt
  • 6-7 dl grovt vetemjöl
  • 4 dl dinkel- eller grahamsmjöl
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • ½ dl linfrö
  • 2 ½ dl solrosfrön
  • ½ dl svarta sesamfrön
  • 2 dl valnötter och/eller hasselnötter
  • 1 ½ dl russin och/eller torkade aprikoser
  • 1 dl mörk sirap (kan bytas mot 1 dl filmjök till)
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop alla torra ingredienser (fast bara 4 dl av vetemjölet) i en bunke.
    2. Häll sedan på vätska och sirap. Blanda i vetemjöl tills smeten blir lagom kladdig och ganska tung.
    3. Smöra två brödformar (inget ströbröd behövs)
    4. Grädda i 175 grader ca 50-60 min. Brödet ska vara lite kladdigt men inte degigt.
    5. Godast nybakat givetvis! Funkar jättebra att skiva upp och frysa in. Är gott även utan pålägg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben