Fruktbröd med filmjölk

Serverar: 1 portioner

Tid: 2 timmar

Ett saftigt, smakrikt bröd

Ingredienser

  • 3 dl grahamsmjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl torkad frukt (aprikoser, russin)
  • 2 dl nötter (hasselnötter, valnötter)
  • 3 dl filmjölk
  • 2 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Blanda grahamsmjöl, vetemjöl, bikarbonat och bakpulver.
    2. Hacka frukt och nötter och blanda i. Rör ner filmjölken och mjölk och blanda till en lös deg. Klicka den i en smord brödform som rymmer 1,5 liter.
    3. Grädda i 100 grader 55 minuter. Höj värmen till 150 grader och grädda ytterligare 45 minuter. Stäng av ugnen och låt brödet stå kvar i ca 20 minuter.
    4. Ta ut brödet och låt det svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    helhen1 25 december 2009

    Jättegott lättbakat bröd som håer i flera dagar

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben