Fruktbröd

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme

Ett jättegott surdegsbröd m frukt. Lättbakat men kräver sin jästid. Omtyckt av hela familjen!

Ingredienser

  • 1 l vatten
  • 25 g jäst
  • 15 dl grahamsmjöl
  • 1 hg plommon
  • 1 hg fikon
  • 1 hg russin eller/och aprikoser
  • 7-10 dl matbrödsmjöl av vete(lantvete)
  • Instruktioner

    1. Första dagen: Ljumma vattnet till 37 grader och rör ner jästen. Tillsätt grahamsmjölet. Låt stå ett dygn.
    2. Andra dagen: Hacka den torkade frukten och blanda i degen. Rör även ned resterande mjöl. Arbeta degen tills den är smidig. Forma degen till bulla eller längder. Låt jäsa 30 min. Grädda i 225 grader i 15-30 minuter.
    3. Det funkar även att låta degen stå över dagen(istället för ett helt dygn) och baka ut den på eftermiddagen. Det gjorde jag idag och det blev precis lika gott!
    4. Lycka till!

    Liknande recept

    1 h 30 min
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben