Fruktig chokladtårta á la viktväktarna

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme 5 minuter

4½ poäng biten

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 50 g mörk blockchoklad
  • 3 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1½ dl socker
  • 4½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 msk kakao
  • Fyllning
  • 1 dl lättsockrad jordgubbsmarmelad
  • 750 g hallon
  • 240 g färskost max 5 %
  • 150 g kvarg 1 %
  • 1 dl mellangrädde max 27 %
  • Frön från vaniljstång
  • Instruktioner

    1. Smält chokladen i vattenbad. Vispa äggulorna, vatten och socker pösigt och tillsätt den smälta chokladen. Blanda mjöl, bakpulver och kakao och rör ner det i smeten.
    2. Vispa äggvitorna hårt och vänd försiktigt ner dem i skummet. Häll upp smeten i en kakform med löstagbar kant (26 cm i diameter) som är klädd med bakfolie. grädda mitt i ugnen i 180 g i ca 20 minuter. Låt tårtbottnen svalna och dela den i två bottnar.
    3. Bred ut jordgubbsmarmeladen över den ena bottnen och lägg ut 500 g hallon. Rör samman färskost och kvarg. Vispa grädden, tillsätt vaniljkornen och vänd ner det i ostmassan.
    4. Bred ut hälften av krämen ovanpå hallonen. Lägg på den andra bottnen, bred ut krämen på ovansidan och utmed kanten. Sikta över 1 tsk och servera med resten av hallonen som garnering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben