Fruktig färskostkaka

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 dag

Kursen hette "vårens och sommarens fester", även om det serverades ca 10 olika rätter före denna efterrätt kan jag lova att den bara slank ner..

Ingredienser

  • Botten
  • 1 paket ( 175 g) Dominokex
  • 50 g smält smör
  • Fyllning
  • 8 gelatinblad
  • 1 msk citronsaft
  • 2 burkar (= 2 x 100 g) apelsinfärskost (t ex Hovi)
  • 1 burk ( 850/500 g) inlagda aprikoshalvor , mosade
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde , löst vispat
  • Dekorationsgelé
  • 2 gelatinblad
  • 1 msk citronsaft
  • 2 dl mangopuré (barnmat)
  • Instruktioner

    Botten: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Kör sönder kexen i en matberedare (eller krossa sönder). Tillsätt det smälta smöret. Klä en form med löstagbar botten med baklåtspapper och platta ut smulorna i den. Ställ kallt en liten stund. Fyllning: Rör ut osten med sockret och aprikosmoset. Smält gelatinbladen i citronsaften och rör ner gelémassan i ostblandningen. Vänd till sist ner den vispade grädden. Avsmaka. Häll fyllningen över kexbottnen. Låt stelna i kylskåp minst 4 timmar eller över natten. Dekoration: Blötlägg gelatinbalden till dekorationen och smält den i citronsaften. Rör ner gelémassan i mangopurén. Häll blandningen över kakan. Låt stelna i kylskåp. Ta fram en stund före servering. Godast att avnjutas med kaffe som dryck.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben