Serverar: 8-10 portioner
Tid: 1 dag
Kursen hette "vårens och sommarens fester", även om det serverades ca 10 olika rätter före denna efterrätt kan jag lova att den bara slank ner..
Botten: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Kör sönder kexen i en matberedare (eller krossa sönder). Tillsätt det smälta smöret. Klä en form med löstagbar botten med baklåtspapper och platta ut smulorna i den. Ställ kallt en liten stund. Fyllning: Rör ut osten med sockret och aprikosmoset. Smält gelatinbladen i citronsaften och rör ner gelémassan i ostblandningen. Vänd till sist ner den vispade grädden. Avsmaka. Häll fyllningen över kexbottnen. Låt stelna i kylskåp minst 4 timmar eller över natten. Dekoration: Blötlägg gelatinbalden till dekorationen och smält den i citronsaften. Rör ner gelémassan i mangopurén. Häll blandningen över kakan. Låt stelna i kylskåp. Ta fram en stund före servering. Godast att avnjutas med kaffe som dryck.