Fruktig sommartårta

Serverar: 10 portioner

Vad kan passa bättre att baka en härlig sommardag än denna oemotståndliga sommartårta? Njut av friska bär och len grädde till den här goda tårtan som går bra att förbereda.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 1 dl filmjölk
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g smör
  • Fyllning
  • 4 konserverade persikohalvor
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl kesella
  • ½ dl florsocker
  • 4-5 dl bär, valfri sort
  • Mynta
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner filmjölk och havregryn, rör samman. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
    3. Smält smöret på svag värme i en kastrull. Rör till sist i det smälta smöret i smeten.
    4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
    5. Låt persikorna rinna av vl. Dela dem sedan i mindre bitar. Vispa grädden lätt och blanda den med kesella, florsocker, persikobitar och bär.
    6. Bred bärgrädden ovanpå kakan. Hacka lite mynta och strö över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben