Vad kan passa bättre att baka en härlig sommardag än denna oemotståndliga sommartårta? Njut av friska bär och len grädde till den här goda tårtan som går bra att förbereda.
Ingredienser
2 ägg
1½ dl strösocker
1 dl filmjölk
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
50 g smör
Fyllning
4 konserverade persikohalvor
2 dl vispgrädde
1 dl kesella
½ dl florsocker
4-5 dl bär, valfri sort
Mynta
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner filmjölk och havregryn, rör samman. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
Smält smöret på svag värme i en kastrull. Rör till sist i det smälta smöret i smeten.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
Låt persikorna rinna av vl. Dela dem sedan i mindre bitar. Vispa grädden lätt och blanda den med kesella, florsocker, persikobitar och bär.
Bred bärgrädden ovanpå kakan. Hacka lite mynta och strö över.