Fruktig tårta

En glutenfri tårtbotten som inte ens behöver gräddas. Mixa och frys in, färdig att använda när som helst.

Ingredienser

  • 2 dl sötmandel
  • 1 dl rostade, salta solroskärnor
  • 1 dl russin
  • 2 dl torkade aprikoser
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 msk apelsinjuice
  • Garnering
  • 1 dl Arla köket vispgrädde
  • 1 1/2 dl Arla köket Kesella kvarg vanilj
  • 2 apelsiner
  • 25 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Mixa mandel, solroskärnor, russin, aprikoser och kanel lite grovt. Rör i apelsinjuice.
    2. Klä en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med plastfilm. Platta ut blandningen i formen. Låt den stelna i frysen ca 1 tim.
    3. Vispa grädden och rör i kvarg.
    4. Skala apelsinerna och skär klyftorna skinnfria. Hacka chokladen.
    5. Ta ut kakan, ta bort plastfilmen och lägg kakan på ett fat. Garnera med grädde, apelsinklyftor och choklad.

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sockerkaka
    Ett av våra mest klassiska bakverk, det är den mjuka och fluffiga sock...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben