En glutenfri tårtbotten som inte ens behöver gräddas. Mixa och frys in, färdig att använda när som helst.
Ingredienser
2 dl sötmandel
1 dl rostade, salta solroskärnor
1 dl russin
2 dl torkade aprikoser
1 tsk malen kanel
1 msk apelsinjuice
Garnering
1 dl Arla köket vispgrädde
1 1/2 dl Arla köket Kesella kvarg vanilj
2 apelsiner
25 g mörk choklad
Instruktioner
- Mixa mandel, solroskärnor, russin, aprikoser och kanel lite grovt. Rör i apelsinjuice.
- Klä en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med plastfilm. Platta ut blandningen i formen. Låt den stelna i frysen ca 1 tim.
- Vispa grädden och rör i kvarg.
- Skala apelsinerna och skär klyftorna skinnfria.
Hacka chokladen.
- Ta ut kakan, ta bort plastfilmen och lägg kakan på ett fat. Garnera med grädde, apelsinklyftor och choklad.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Sockerkaka
Ett av våra mest klassiska bakverk, det är den mjuka och fluffiga sock...