Fruktkaka fylld med aprikoser och pistaschnötter

Serverar: 1 portioner

Riktigt god julkaka med saffran, mandelmasa, aprikoser och pistaschnötter!

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ dl strösocker
  • 1 pkt saffran 0,5 g
  • ½ tsk bakpulver
  • 75 g smör
  • 50 g mandelmassa
  • Finrivet skal av 1 citron
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 6-8 torkade aprikoser
  • 1 dl pistaschnötter, osaltade
  • Till servering
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Lägg aprikoserna i blöt i 2 timmar.
    2. Sätt ugnen på 200°.
    3. Smöra och bröa en rund form.
    4. Blanda mjöl, socker, saffran och bakpulver. Tärna smöret i små kuber och finfördela det i mjölblandningen.
    5. Riv mandelmassan grovt. Blanda mandelmassa, citronskal, grädde och mjölk till en smet och blanda med mjölblandningen. Lägg degen i den runda formen. Tryck ner aprikoserna och pistaschnötterna. Grädda kakan i ca 35 min.
    6. Servera med lättvispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben