Fruktkaka med tropisk frukt

Denna fruktkaka är uppiggad med cashewnötter och exotisk frukt marinerad i gin. Det blir friskt och gott.

Ingredienser

  • 200 g torkad tropisk frukt, tex. mango, papaya och ananas
  • 2 msk gin
  • Rivet skal och saft av 1 apelsin
  • 175 g rumsvarmt smör
  • 1 ½ dl råsocker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 150 g cashewnötter
  • 1 rivet äpple
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper som rymmer minst 1 ½ liter.
    2. Hacka den torkade frukten grovt och blanda med gin, skal och saft från apelsinen. Låt stå och dra en stund.
    3. Rör smöret mjukt tillsammans med sockret. Rör ner ett ägg i taget. Blanda mjölet med bakpulver och rör ner i smörsmeten. Blanda ihop till en tjock smet. Hacka cashewnötterna grovt och rör ner i smeten tillsammans med det rivna äpplet. Rör även ner den torkade frukten tillsammans med apelsin och gin lagen.
    4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 65 minuter. Täck över kakans topp om den börjar få för mycket färg.
    5. Låt svalna några minuter och vänd ut kakan ur formen.

    Liknande recept

    4
    1 h 20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben