Fruktkompott med yoghurt

Serverar: 4 portioner

Torkad frukt är gott och praktiskt att ha hemma, både att använda i matlagning och bakning men även att ta något när man är sugen på något sött.

Ingredienser

  • 250 g torkad frukt
  • 6 dl vatten
  • 2 msk fruktsocker
  • 2 msk arrowrot utrört i 2 msk vatten
  • Yoghurt
  • Instruktioner

    1. Hacka den torkade frukten i mindre bitar och lägg den i en kastrull med vattnet. Koka upp och låt puttra på svag värme i ca 10 minuter. Tillsätt fruktsockret och låt koka ytterligare några minuter.
    2. Rör ut arrowroten i lite kallt vatten och låt krämen få ett uppkok. Häll i arrowroten och rör om ordentligt. Ta kastrullen från värmen när den tjocknat och låt svalna.
    3. Servera med en klick avrunnen yoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben