Fruktsallad i kardemumma och rooibostemarinad

Serverar: 4 portioner

Rooibosbusken växer inte någon annanstans än i Cedarbergen i Sydafrika där kombinationen av sandjord och klimat är de bästa. Khoisanfolket, Sydafrikas urbefolkning utvecklade jäsningsproceduren av rooibosbuskens bark som ger rooibos sin speciella milda smak och vackra röda färg.

Ingredienser

  • Te
  • 2 påsar rooiboste
  • 4 dl vatten
  • 0,5 tsk kardemumma
  • 1 apelsin
  • 1 dl jordgubbar
  • 1 dl hallon
  • 1 päron
  • 6 aprikoser torkade
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och låt Rooibosteet dra ett par minuter, tillsätt kardemummakärnor.
    2. Hacka frukten och häll över det varma teet med kardemumma, låt dra ytterligare ett par minuter.
    3. Servera i glas med sked.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben