Fruktsallad med fetaost & bacon

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 20 minuter

Istället för en vanlig grönsallad. En fräsch blandning av sött, syrligt och salt som passar till nygrillat.

Ingredienser

  • 500 g jordgubbar
  • 2 st kiwi
  • 140 g bacon
  • 50 g fetaost
  • 1/4 gurka
  • ½-1 dl skivad purjolök
  • Några basilikablad
  • En näve valnötter
  • Balsamico
  • Instruktioner

    1. Klipp baconet i små remsor och stek det knaprigt. Lägg upp på hushållspapper för att bli av med överflödigt fett och få det att svalna.
    2. Snoppa jordgubbarna och halvera dem. Skala kiwin och tärna den. Lägg i tillsammans med jordgubbarna. Dela gurkan i små bitar eller riv den. Tillsätt gurka och bacon i fruktblandningen. Skiva purjolöken och ha i den också, samt finhackad basilika.
    3. Grovhacka valnötterna och smula i fetaosten. Blanda lite lätt. Ringla över lite balsamico.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben