Fruktsnittar i långpannan

Serverar: 48 portioner

En lättbakad mjuk kaka med frisk fruktsmak. Den gräddas i långpannan och skärs i trekanter.

Ingredienser

  • 300 g smör eller margarin
  • 5 ägg
  • 3 ½ dl strösocker
  • 1 apelsin eller citron,av skal och saft, ( gärna blandat )
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 4 dl florsocker
  • Ca ½ dl pressad apelsinsaft
  • Garnering
  • Apelsinskal
  • Sukat, eller
  • Kaktärningar
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet och låt det svalna. Vipa ägg och socker pösigt. Tillsätt apelsinsaft, skal och matfett. Rör ner vetemjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i långpannan klädd med smort bakplåtspapper, 30 x 40 cm. Grädda i 200 grader ca 10 minuter.
    2. Glasyr: Blanda florsocker och saft till en jämn smet som breds över den kalla kakan. Strö över garneringen. Låt glasyren stelna och skär kakan i snittar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben