Fruktsnittar med frisk vaniljsmak

Serverar: 9 portioner

De här söta och saftiga mandarinkakorna är lätta att äta och härligt friska i smaken. Frukten kan varieras efter smak och säsong.

Ingredienser

  • 1 burk mandariner, 175 g avrunnen vikt
  • 3 dl lätt kesella
  • 2 msk olja
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 dl vaniljvisp
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk pressad citron
  • Instruktioner

    1. Låt mandarinerna rinna av i en sil och ta vara på vätskan. Gör pajdegen: Blanda 1 dl kesella, olja, vetemjöl, 1 knivsudd bakpulver, ½ dl crème fraiche och 2 msk av mandarinspadet. Arbeta samman till en jämn deg.
    2. Klä plåten med bakplåtspapper och tryck ut degen i ett jämnt lager över plåten. Vispa ihop resten av kesellan med resten av crème fraichen. Vispa vaniljvispen med resten av bakpulvret. Rör samman vaniljvispen och kesellablandningen.
    3. Sätt ugnen på 175ºC. Separera äggen. Vispa ihop äggulor, socker och vaniljsocker till en ljus kräm. Vispa äggvitor och pressad citron hårt. Vänd ner äggulekrämen och därefter äggvitan i kesellablandningen.
    4. Bred ut kesellakrämen på degbotten och lägg på de avrunna mandarinerna. Sätt in i ugnen och grädda 40 min. Ta ut ur ugnen, låt kakan svalna och skär den i 9 kvadratiska eller 12 rektangulära snittar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    imminn 13 juni 2011

    Hej! De verkar väldigt goda och jag ska göra dom snarast. Jag bara undrar, är det i långpanna eller på plåt du gör dem och är det i så fall sk normalstor storlek? Blir det bara 9 eller 12 st? Jag lovar att komma med bedömning. Ha det gott! MVH Imminn

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben