Frusen blue cheesecake med päron och balsamicoreduktion

Serverar: 12 portioner

Riktigt läcker cheesecake med överraskande smakkombinationer som gifter sig fint.

Ingredienser

  • Botten
  • 15 digestivekex
  • 10 pepparkakor
  • 1 msk socker
  • 100 g smör
  • Fyllning
  • 4 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • 200 g färskost, t ex Philadelphia
  • 3/4 dl florsocker
  • 1 äggvita
  • 140 g blåmögelost, riven + 75 g blåmögelost, riven
  • Balsamicoreduktion
  • 1½ dl balsamvinäger
  • 1½ dl socker
  • Till servering
  • 4 päron
  • 150 g hasselnötter, skalade
  • Shisokrasse
  • Timjan, färsk
  • Instruktioner

    1. Botten: Blanda digestivekexen, pepparkakorna och sockret i en mixer. Smält smöret och häll det över smulorna och mixa en stund till. Lägg smulorna i en springform, ca 24 cm i diameter. Platta till dem och ställ formen i kylen en stund.
    2. Fyllning: Vispa grädden fluffig, men inte för hårt. Vispa ihop äggulorna, färskosten och florsockret. Vispa upp äggvitan i en separat skål. Vänd ner 140 g riven blåmögelost i smeten och vänd sedan i grädden och äggvitan. Häll smeten i formen. Strö över 75 g riven blåmögelost. Ställ in formen i frysen i minst 6 timmar.
    3. Balsamicoreduktion: Koka ihop balsamvinäger och socker till en sirapsliknande konsistens. Tänk på att den tjocknar mer när den kallnat.
    4. Servering: Svarva ett av päronen i en grönsaksvarv eller skär det i tunna strimlor. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Skär upp cheesecaken i bitar och lägg upp dem på tallrikar, ringla över balsamicoreduktion och garnera med päronen. Strö över hasselnötter, shisokrasse och timjan.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben