Frusen cheesecake med apelsin och pepparkaka

Serverar: 15 portioner

Frasig cheesecake med smak av julen.

Ingredienser

  • Till 1 form
  • Botten
  • 14 st normalstora pepparkakor
  • 50 g smör, smält
  • 1 msk socker
  • Fyllning
  • 3 st äggulor
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g färskost tex philadelphiaost
  • 3 dl grädde
  • 1 st apelsin eller blodapelsin, finrivet skal
  • Skär upp resten av apelsinen i skinnfria fileér
  • 2 st passionsfrukter
  • 1 msk flytande honung
  • Instruktioner

    1. Kör pepparkakorna i mixern och häll på det smälta smöret och sockret och mixa ihop allt. Fördela fyllningen i små glas som tål att stå i frysen.
    2. Vispa ihop äggulor, socker, vaniljsocker och färskost. Vispa grädden i en separat bunke och vänd ner den i äggsmeten.
    3. Tvätta apelsinen och riv skalet fint och vänd ner skalet i smeten. Häll upp smeten i glasen och ställ in glasen i frysen på en bricka i minst 4 timmar.
    4. Servera med apelsinfileér och passionsfrukt som sötas med flytande honung

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13

    Kommentarer (1)

    carofili 29 december 2013

    Mycket gott! Använde en vanlig smord pajform istället och då behövdes ungefär dubbla mängden pepparkaksbotten. Det blev rätt så hård pepparkaksbotten och den kan nog optimeras med mängd pepparkaka/smör. Svårt att veta vad en normalstor pepparkaka är...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben