Fryst äggtoddy

Serverar: 12 portioner

En lättlagad påskdessert som du har väntande i frysen när du tex har många gäster.

Ingredienser

  • 16 äggulor
  • 3 dl florsocker
  • 2 msk konjak, barnvänlig version ingen konjak
  • Garnering
  • 4 citroner
  • 8 msk strösocker
  • 8 msk vatten
  • Instruktioner

    1. 1. Vispa äggulock och socker riktigt ljust och pösigt. Tillsätt konjak.
    2. 2. Fördela äggvispet i 12 portionsglas. Ställ dem i frysen minst 4 timmar.
    3. 3. Borsta och tvätta citronerna noga. Gör strimlor av det yttersta gula på skalet av citronerna, använd zestjärn om du har ett sådant.
    4. 4. Koka skalstrimlorna i lite vatten ca 5 min. Häll bort vattnet och låt skalet rinna av i en sil.
    5. 5. Häll 8 msk socker och 8 msk vatten i en kastrull. Låt det koka upp. Lägg i skalstrimlorna och låt dem koka ca 5 min. Låt kallna i lagen.
    6. 6. Garnera äggtoddyn med citronskalen strax före servering.

    Liknande recept

    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben