Fryst apelsincheesecake

Serverar: 12 portioner

Tid: 30 minuter

Frisk och god cheesecake.

Ingredienser

  • Botten
  • 15 digestivekex
  • 75 g smör eller margarin
  • 2 msk strösocker
  • ½ tsk kanel
  • Fyllning
  • 1 apelsin
  • 200 g färskost
  • 3 äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • Garnera med
  • 1 apelsin
  • 100 g björnbär
  • Instruktioner

    Mixa kexen i matberedare. Smält smör och blanda i tillsammans med socker och kanel. Fördela i 12 muffinsformar. Platta till med en sked. Tvätta apelsinen väl och riv skalet fint. Pressa ur saften. Vispa ihop färskost, äggulor, socker och vaniljsocker. Rör i apelsinskal och -saft. Vispa grädden och vänd ner i smeten. Ställ stora muffinsformar i muffinsbleck och fördela smeten i dem. Frys in i 4 timmar. Skala apelsinen med en kniv och skär ut hinnfria klyftor. Ta av muffinsformarna och garnera desserterna med apelsinklyftorna och björnbär.

    Liknande recept

    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (1)

    margmobe 29 oktober 2011

    Mycket god! Gjorde i stor form sitället för muffinsformar.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben