Fryst blåbärscheescake

Väldigt, väldigt fräscht och gott!

Ingredienser

  • 8 digestivekex
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 400 g färskost
  • 2 dl strösocker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 225 g blåbär (ca 3 dl) + blåbär till dekoration
  • Instruktioner

    1. Smula kexen fint och sprid ut hälften av smulorna i i botten på en pajform, 24-28 cm i diameter. Välj gärna en form med löstagbar kant så slipper du servera kakan i formen.
    2. Mosa blåbären tillsammans med socker, vanilj och färskost.
    3. Knäck äggen och separera vitor från gulor.
    4. Vispa ner äggulorna i blåbärsmoset.
    5. Vispa grädden för sig i en bunke.
    6. Vispa vitorna till hårt skum och vänd sedan ner den vispade grädden och därefter de vispade äggvitorna försiktigt i blåbärssmeten.
    7. Häll smeten i formen och strö resten av smulorna över ytan. Dekorera med några blåbär, täck med plastfolie och ställ i frysen över natten.
    8. Tag fram kakan ca. 30 min, och låt tina något i kylskåp innan den serveras.

    Liknande recept

    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben