Fryst cheesecake/ Amerikansk ostkaka

Serverar: 8 portioner

Tid: 8 timmar

Har inte hunnit att prova denna själv men många säger att den är god.

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 3 ägg
  • 100-125 g philadelphiaost
  • ½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • 2-3 digistivekex
  • Vindruvor
  • Kiwifrukt
  • Eller annan frukt
  • Instruktioner

    1. Vispa grädden. Skilj på äggulor och vitor, vispa äggvitorna till hårt skum. Rör sönder osten. Blanda den först med gulorna, en i taget sen sockret och vanillinsockret . Rör sedan ner grädden, vänd ner äggviteskummet sist. Häll blandningen i en rund bakform med löstagbar botten.
    2. Ställ formen övertäckt i frysen, låt den stå i minst 4 timmar eller till nästa dag (kan även stå längre om man vill förbereda tills längre fram).
    3. Tag formen ur frysen ca 30 min innan den ska serveras. För över kakan på serveringsfat. Strö över krossade digistivekexen och garnera med frukt.

    Liknande recept

    4.9
    20 min
    8-9
    6
    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.5
    45 min
    8-10
    23

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben