Cheesecake brukar uppskattas lika mycket på fikabordet som till efterrätt. Det är helt förståeligt när man provat den här vackra godingen!
Glutenfri
Ingredienser
100 g glutenfri ren havre, Semper
50 g smör, smält
2 msk socker
2 msk ljus sirap
Fyllning
250 g jordgubbar
1 dl socker
250 g ricottaost
2 dl créme fraiche
Dekoration
250 g jordgubbar
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa havregrynen i en matberedare, tillsätt smält smör, socker och sirap. Häll i en långpanna med bakplåtspapper, ca 25x30 cm. Grädda ca 10 minuter. Låt kallna.
Koka jordgubbar och socker. Mixa till en slät kräm. Vispa ricottaost och créme fraiche styvt, vänd ner jordgubbskrämen. Häll i formen. Stick ner jordgubbarna jämnt fördelat (spara några till dekoration). Ställ in i frysen i minst 3 timmar.
Ta upp och skär i rutor. Dekorera med några extra jordgubbar.