Krispig och len är denna ljuvliga cheesecake i tre våningar: knaprig chokladbotten, lakritsfyllning och hallonfyllning. Allt toppas sedan med lakritskolasås och minimaränger med lakrits!
Ingredienser
Botten
6 Digestivekex
6 chocolate chip cookies
1 msk socker
75 g smör
Fyllning
300 g färskost, t.ex. Philadelphia
4 äggulor
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
3/4 msk lakritsgranulat
1 dl hallonpuré (mixade hallon)
3 dl vispgrädde
3 äggvitor
Minimaränger med lakrits
30 g äggvita, ca 1 äggvita
3-4 droppar citronjuice, färskpressad
2 msk socker
½ dl florsocker
Lakritsgranulat
Lakritskolasås
½ dl ljus sirap
½ dl socker
1 dl vispgrädde
1 tsk lakritsgranulat
Svart hushållsfärg
Garnering
100 g färska bär, t.ex. hallon och björnbär