Fryst halloncheesecake

Älskar fryst cheesecake!

Ingredienser

  • Botten
  • 20 Digestivekex
  • 75 g smör, smält
  • Fyllning
  • 4 ägg (delas i vitor & gulor)
  • 2 dl strösocker
  • 200 g färskost, t ex philadelphia
  • 300 gram hallon, färska eller frysta
  • 5 dl vispgrädde
  • Garnering
  • Hallon
  • Instruktioner

    1. Botten: Smula sönder digestivekexen i en bunke. Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en smulig massa. Häll smulorna i en springform med löstagbar kant (ca 25 cm i diameter), klädd med bakplåtspapper i botten och på kanterna.
    2. Fyllning: Dela äggen och lägg vitorna och gulorna i separata skålar.
    3. Bunke 1: Blanda gulorna, strösocker och färskost i en skål. Vispa ihop allt med en elvisp till en jämn smet.
    4. Bunke 2: Vispa äggvitorna med en elvisp till ett hårt skum.
    5. Bunke 3: Vispa grädden fluffig. Smula sönder hälften av hallonen och låt resten vara hela. Blanda ner alla hallon i grädden.
    6. Blanda ihop de tre smeterna i bunkarna, äggulan, äggvitan och hallongrädden. Häll hallonfyllningen ovanpå smulbottnen. Ställ den i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram den ca 15 min före servering.
    7. Garnering: Lägg hallon ovanpå strax innan servering.

    Liknande recept

    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben