Fryst hallonmousse på rulltårta

Serverar: 8-10 portioner

Sommarköket ska verkligen vara enkelt och lättjefullt. Ibland får man ta hjälp av färdiga produkter och trolla lite så ingen anar det. Den här krämiga hallonmoussen med färskost breds ut över skivad färdigköpt rulltårta. Drömtårta eller vanlig rulltårta med syltfyllning är en smaksak.

Ingredienser

  • 1 färdigköpt rulltårta, ca 370g
  • Fyllning
  • 4 äggulor
  • 2 dl socker
  • 200 g philadelphiaost
  • 4 dl vispgrädde
  • 5 dl hallon
  • 2 gelatinblad
  • 4 äggvitor
  • Garnering
  • Hallon
  • Mynta
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa i osten. Vispa grädden, tillsätt hallonen mot slutet så de fördelar sig i grädden. Blanda äggvisp och grädde.
    2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Värm 1 dl av gräddsmeten i en liten kastrull. Ta från värmen och låt gelatinet smälta däri. RÖr ner gelatinet i gräddsmeten och vänd till sist ner hårt vispade äggvitor.
    3. Skär rulltårtan i 10 skivor. Lägg dem i en form med löstagbar kant, 26 cm i diameter. Häll på smeten. Täck över och frys minst 4 timmar. Låt stå en stund i rumstemperatur före servering.
    4. Garnera med hallon och mynta.

    Liknande recept

    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben