Fryst hallontårta

Serverar: 8 portioner

God!

Ingredienser

  • 300 g mandelmassa
  • 1 ägg
  • 2 äggvitor
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl florsocker
  • 2 äggulor
  • 1/2 liter fäska eller frysta hallon, ca 250 g
  • Garnering
  • Hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Riv mandelmassa och rör ner ägg och äggvita. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 15-20 min. Låt kakan kallna.
    3. Vispa grädden riktigt hårt. Vispa ihop lätt crème fraiche, florsocker och äggulor. Halvtina och mosa hallonen. Rör ner äggsmeten och hallonen i grädden. Bred ut hallongrädden över kakan i formen. Täck med plastfilm och frys i minst 4 tim.
    4. Låt tårtan stå framme ca 30 min. före serveringen. Garnera med hallon.

    Liknande recept

    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben